200sx

2010.05.26. 21:40

jó rég írtam már ide, leginkább annak köszönhetően hogy nem történt semmi emlitésre méltó, most viszont van :)

Vettem egy autót, amivel most jódarabig elleszek mire készlesz úgy ahogy azt szeretném.A legtöbb embernek fogalma sincs róla hogy ilyen autó létezik mert elég ritka jószág, az ilyenek kedvéért egy kis összefoglaló:

Nissan 200SX S13, 1989-ben gyártották japánban, (igen, 21 éves :D ) jellegét tekintve sportkupé. Klasszikus orrmotor-kéziváltó-hátsókerékhajtás-sperdifi konstrukció, az erőt egy 1.8 literes 16 szelepes, duplavezérműtengelyes benzines turbómotor szolgáltatja, gyárilag 0.7 bar töltőnyomás mellett 170 lóerőt és 224 Nm nyomatékot. Van benne elektromos ablak, távirányitós központizár, riasztó, abs, klíma, szoval az átlagos mindennapi igényeket maximálisan kielégíti, az önsúlya 1220 kiló körül alakul.

Cél egy üzembiztos, megbízható, erős utcai sportautó, ami ha úgy adódik bevethető egy driftedzésen vagy akár street kategóriában versenyen is. Motorerőben első nekifutásra 250-270 ló van megcélozva ez minimális beavatkozást igényel, konkrétan kell egy nagyobb intercooler, 70mm kipufogórendszer leömlőtől végig, 1.0 bar-ra emelt turbónyomás, nagyobb légtömegmérő egy sklyine-ból, egy jó program a gyári motorvezérlőre, fém hengerfejtömítés, és persze nullára szétszedett-felújított motorra építeni mindezt...   Kap majd rendes futóművet (coiloverek, kemény szilentek, vastagabb stabilizátorok, ésatöbbi...), egy rendes nagyféket előre, hátul elég a gyári tárcsa is, lesz alatta rendes lemezes önzáró (sperr) difi. Kell egy kis lakatosmunka is , mert a küszöbök nagyobb részben állnak rohadásból mint fémből :D

Momentán ott áll a dolog hogy kiemeltük és szanaszét szedtük a motort, új vezérműszíj, feszítőgörgők, mindenféle tömítések megrendelve, turbó leellenőriztetve, hengerfejet a gépműhelyben épp most pofozzák helyre, sárvédők és lökhárító lebontva, festegetem hammerite-al az első nyúlványokat hogy megelőzzem a rozsdásodást. Nem lesz kész egyhamar, részben mert kevés időm van rá, de főleg azért mert lassan gyűlik össze a dolgokra a kredit :D

 

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

 

 

 

 

Trackback address for this post::

https://borsa.blog.hu/api/trackback/id/tr212034090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gajdaa 2010.05.29. 14:40:43

Szerintem király! Szurkolok, hogy jól össze tud hozni az egész kocsit!
süti beállítások módosítása